languages

Máltai kavalkád, azaz gyermeknap a Máltai Keriben

2022. 06. 21., 15:10


꧁༺Bennünk, akik itt a gyöngyösi Máltai Keriben dolgozunk, sokszor felmerül az a kérdés, hogy mit is jelent számunkra az, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz tartozunk. Jelenti természetesen azt, hogy a hétköznapokban jobban odafigyelünk a leszakadó diákokra, az egyéni szociális problémákra, de jelent ez számunkra mást is.
Szeretnénk olyan szociálisan érzékeny diákokat nevelni, akik szívesen, belülről jövő késztetésként akarnak és képesek segíteni, örömet szerezni a rászoruló embertársaiknak. Ez a szemlélet olykor-olykor belőlünk, tanárokból is kikopik, ezért nekünk is fontos, hogy közel kerüljünk a hátrányos helyzetű településeken működő általános iskolák kisdiákjaihoz, kapcsolatot teremtsünk velük. Ezen gondolatok jegyében született meg a Máltai Kavalkád ötlete, amely 2022. június 14-én meg is valósult. Jöttek csillogó szemű gyerekek, és az őket támogató pedagógusok Tarnabodról, Tiszaburáról, Tiszabőről, Gyöngyöspatáról, és a gyöngyösi Egységes Gyógypedagógiai Pedagógiai Szakszolgálati Intézményből is.
A helyszíneken játékpengőket gyűjthettek, amit a kereskedelem szakos diákjaink által megálmodott és megalkotott boltokban, azaz Dagobert bácsi és Spongyabob boltjában levásárolhattak. A bolt igen nagy forgalmat bonyolított le aznap! A bolt árukészletét a diákjaink és pedagógusaink által felajánlott adományokból töltöttük fel.
A jó hangulatot fokozta a vendéglátósaink által készített csavart fagyi, és a rendezvény végén elfogyasztott gulyásleves, kakaós és lekváros palacsinta.
Megérte-e a sok előkészület?
A választ kiolvashattuk a mosolygó gyerekszemekből, az önfeledt nevetésekből, a boldogan, élményekkel telve távozó gyermekarcokból. A gyerekek öröme átragadt ránk is, a rendezvény végeztével még egy kis kareoke party is kikerekedett.Együtt játszottunk, nevettünk, feltöltődtünk. Jó volt ez a nap…. ༻꧂
 
További képek ide kattintva megtekinthetőek!
Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók