languages

Részt vettünk a Bocuse d’Or-on!

2016. 05. 20., 10:41


Hazánkban tartották a 2016. évi Bocuse d’Or Európa döntőjét. Ez a verseny a világ egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye.

Ezen rendezvény sorozaton belül fontos a szerviz oldal is, vagyis a megfelelő tudású felszolgálók részvétele, ezért a vendéglátó iskolák részére válogatót hirdettek. A válogatón fontos volt a felszolgálói munkán kívül a nyelvtudás is, hiszen az európai döntőbe kiválasztott felszolgálók a kontinens különböző országaiból érkező szakácsokkal fognak együtt dolgozni. A válogató 2015. december. 13 –án volt Budaörsön a METRO Vevőszolgálati Akadémiáján.

A válogató napján 9-11 óra között zajlott az angol teszt, majd ezután az élő munka. A tanulók a szakácsversenyzők által elkészített hal előételt és szarvasbélszínt szolgáltak fel tükörszervizben és töltöttek hozzá italt!  A válogató végén a szervezők összegezték a látottakat és eredményt hirdettek, ami alapján Fodor Máté és Huszák Rebeka, bejutott a május 10-11-i élő showba, valamint a februári magyar Bocuse döntőbe is! Kovács Viktória és Rácz Barbara pedig az élőshow után megrendezendő gálára jutott be!

Az Európai döntő előtt nagyszerű hírt kaptunk, hogy a Gála rendezvényre több tanuló is részt vehet az iskolánkból. Így a gálára velem együtt még kilenc diák jutott el. A gálán résztvevő diákok teljes névsora: Freitág Bianka, Budai Panka, Tiffinger Dalma, Rácz Barbara, Farkas Ramóna, Várhegyi Miklós, Varga Richárd és Matalik Dávid, ők a mind a 13. VA osztály tanulói és Kovács Viktória a 14. VA osztályból. Az iskola diákjai megállták a helyüket a Bocuse d’Or-on, a fegyelmezett és precíz munkájukkal. Mindkét eseményen, a show-n és a gálavacsorán is nagyon büszkék voltunk az általuk nyújtott teljesítményre és az elért eredményre, amit nagyon köszönök nekik. Hatalmas élmény volt egy ilyen komoly gasztronómiai rendezvényen részt venni és közösen dolgozni a diákokkal együtt.

 

Vendriczki Róbert

szakoktató

 

Huszák Rebeka:

 

Iskolánk lehetővé tette, hogy egy fantasztikus élményben lehessen részünk. Fodor Máté és én bekerültünk a Bocuse d'Or felszolgáló csapatába. Az Európai döntő egy felejthetetlen élményt nyújtott nekünk, ahol fantasztikus emberekkel találkozhattam, köztük Magyarország és Európa legelismertebb séfjeivel. Köszönöm ezt a csodálatos lehetőséget iskolánk igazgató asszonyának, Daskalopoulos-Kuzbelt Hildának, a szakoktatónknak, Vendriczki Róbert tanár úrnak és köszönöm az osztálytársaimnak és osztályfőnökömnek Vaszily Krisztinának a sok bíztatást.

 

Rácz Barbara:

 

Örülök, hogy részt vehettem a Bocuse d'Or gála rendezvényén ahol felszolgálóként sok tapasztalattal gazdagodtam és nagyon tetszett, ahogyan együtt tudtam dolgozni más iskolák diákjaival és szakoktatóival is. Egy élmény volt a számomra!

 

Fodor Máté:

 

Örömmel tölt el, hogy részt vehettem a Bocuse d'Or Európai Döntőjén, mely Budapesten a Hungexpoban került megrendezésre. Rengeteg tapasztalattal és ismerettel gazdagodtam ezen a napon. Ezen a gasztronómiai csúcsversenyen élő közönség előtt kellett felszolgálnunk a különböző nációkból álló zsűrinek. Izgatottan vártam az Európai Döntőt, reményeim szerint alakult minden mivel rengeteg élményt és még több tapasztalatot szereztem ezen a napon. Örömmel tölt el, hogy részese lehetek eme nagyszerű közösségnek és az elmondhatatlanul nagyszerű atmoszférának.

 

Tiffinger Dalma:

 

Számomra már az is hatalmas nagy lehetőség volt, hogy egyáltalán fent lehettem ezen a nevezetes rendezvényen, mint felszolgáló. Óriási élmény volt együtt dolgozni az osztálytársaimmal és a másik csapattal is. Szerintem a lehető legjobbat hoztuk ki magunkból és jól teljesített mindenki. A környezet ahol felszolgáltunk gyönyörű volt, sose gondoltam volna, hogy ekkora élménybe lesz részem. Nagy pörgés volt és nekem ez tetszett a legjobban.

 

Várhegyi Miklós:

 

Egy gálavacsorán kellett részt vennünk, több iskolával együtt. 16-26 fős csapatokat kellett alkotniuk az ott résztvevőpincér-tanulóknak. Volt olyan csapat, amit 3 különböző iskola tanulói alkottak. Körülbelül 120 tanuló felelt az esti étkeztetésért és italoztatásért. Nagyjából 70-80-an az ételeztetésért feleltünk, míg a többiek az italoztatásért. Kipróbálhattam milyen egyedül dolgozni, ismeretlen kollégákkal, ugyanis én másik csoportban voltam a gyöngyösiektől. Én a Vip vendégek étkeztetésében vállaltam szerepet. Örülök, hogy részt vettem és kipróbálhattam magam egy ilyen nívós rendezvényen és köszönöm a szakoktatómnak, Vendriczki Róbertnek a szakmai felkészítést.

 

Budai Panka:

 

A Bocuse d'or gála vacsorán dolgozni hatalmas élmény és lehetőség volt számomra. Kiválóan megszervezett rendezvény volt. A saját osztály/iskolatársaimmal és más diákok és tanárokkal is egyaránt összhangban és könnyen zajlott a munka. A felszolgálás rendjét menetét előre begyakoroltuk, az előre látható változásokat is figyelembe véve. A közel 900 fős vendégsereget 4 részre bontva és így 4 külön csoportot kialakítva bonyolódott le a munka. Pontosabban 5 csoport jött létre, mert volt egy külön italos szekció. A mi csoportunk 16 asztalnyi vendéget kapott ami kb 256 fő lehetett. Tatabányai iskola tanulóival és tanárával dolgoztunk egy csoportban. Mint említettem az együtt dolgozással nem volt semmi probléma. Én nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a nívós eseményen. Hálásnak érzem magam.

 

Matalik Dávid:

 

Élményt volt részt venni egy ilyen világszínvonalú eseményen. Jó volt együtt dolgozni más iskolákkal is,így láthattuk hogy hova kell még fejlődnünk. Kifejezetten tetszett hogy milyen szépen megvan szervezve egy ilyen esemény.

 

Kovács Viktória

 

Igazán megtisztelő érzés , hogy részt vehettem egy ilyen eseményen , mint a Bocuse D'or. Nagyon jól éreztem magam , és örülök hogy beleláthattam egy ilyen rendezvény lebonyolításába. Sokat tanultam ezáltal és valószínűleg erre egy életen át emlékezni fogok.

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók