languages

Sokkal több mint három betű

2020. 05. 04., 16:18

Amikor időről időre összegyűjtjük, miért érdemes a Máltai Kerit választani a továbbtanulásra, az érveink között mindig szerepel, hogy iskolánk működéséhez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa biztosítja a stabil alapot. Az utóbbi hetek aztán minden korábbinál jobban bebizonyították, hogy az „MMSZ” tényleg nemcsak „három betű” intézményünk neve előtt: egy erős szervezetet takar, amelyre mindig számíthatunk.


 

 

Abban ugyanis, hogy az utóbbi hetek, korábban elképzelhetetlennek tűnő kihívásaihoz sikerült megfelelően alkalmazkodnunk, a diákokon, a szülőkön, a tanárokon és iskolánk dolgozóin kívül nagy szükség volt fenntartónk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának támogatására is.

 

Segítségükkel hoztuk létre például azt a háromfős Digitális Munkacsoportot, amely folyamatos technikai segítségnyújtással igyekszik zökkenőmentessé tenni ezt az újfajta oktatást, amihez a szükséges informatikai eszközöket (laptop, PC, diavetítő) is biztosították. Szintén óriási könnyebbség volt a mindennapjainkban, hogy az MMSZ Egyesület számunkra is létrehozott egy új weboldalt (maltaikeri.maltai.hu), ahová minden fontos és hasznos anyagot feltölthetünk a diákok és a szülők számára.

 

Az értékelési, osztályozási rend kapcsán az Iskola Alapítvány által külön erre az időszakra készített szakmai ajánlásra támaszkodhatunk, aminek fő üzeneteivel (pl. a pozitívumokra való koncentrálás) maximálisan egyetértünk, így ennek szellemében, de természetesen a törvényben előírtaknak és alapelveinknek megfelelően igyekszünk eredményesen lezárni a tanévet. A pártfogás ráadásul nem ért véget az alapok lefektetésével, fenntartónk ugyanis azóta is folyamatos visszajelzéseket kér tőlünk, hogy megtudja, milyen téren van még szükség a segítségre.

 

A digitális oktatáshoz nyújtott sokrétű támogatás mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának jóvoltából védőeszközöket is kaptunk (maszk, kesztyű, fertőtlenítőszer, kézmosó), amik nagyban hozzájárulnak ahhoz is, hogy a napokban kezdődött írásbeli érettségiket biztonságban le tudjuk bonyolítani.

 

Bízunk benne, hogy ezt a rettentően nehéz időszakot hamarosan magunk mögött tudhatjuk, egy valamire azonban szeretném, ha emlékeznénk ezekből a hónapokból: arra, hogy egymásra támaszkodva sikerült jól helytállnunk a bajban. Ezért pedig köszönet jár minden diáknak, szülőnek, kollégának és iskolánk fenntartójának egyaránt!

 

Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda Violetta

intézményvezető

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók