languages

Tálaljuk a Kerit

2021. 05. 26., 15:45


„Tálaljuk a KERIT” 


Forgatókönyv

 

 

 

 

 

 

 

 

2021. június 02. (szerda):

              10.00 Érkezés,

              10.15-10.30 Technikai megbeszélés

              10.30 Ünnepélyes megnyitó

              10.45- A versenyfeladatok elkészítése

              12.00- Értékelés, eredményhirdetés, díjkiosztás

           

A verseny során folyamatosan interaktív feladatokat oldhatnak meg a csapatok, melyekkel növelhetik összpontszámaikat. A feladatokhoz szüksége lesz minden csapatnak egy okos telefonra, aminek a segítségével dolgoznak.

 

A verseny két fő feladatból áll.

 

1. Slambuc készítése bográcsban a kapott nyersanyagok felhasználásával

  • szabadtéren,
  • fatáplálású szabadtűzön,
  •  10 fő részére kell főznötök, 2 adagot a zsűrinek kell bemutatni, a többit természetesen elfogyaszthatjátok.

2. Díszterítés

  • az intézmény éttermében,
  • a megadott eszközök használatával

Két személyre nyári dekorációval díszasztalt kell összeállítani, az alkalomhoz illő három-fogásos ételsorral.

 

A díszítéshez használni kívánt dekorációs kellékeket, valamint a szalvétát a csapatoknak kell beszerezni! A menükártya elkészítéséhez szükséges dekorációs eszközöket (filctoll, színes ceruza, olló, ragasztó stb.) mindenkinek hozni kell magával.

 

A verseny menete, értékelés

 

  • A díszasztal értékelése: 12.00-13.00 óra között lesz, az ételek elbírálása: 12.30-13.00 óra között.
  • A csapatok az általuk készített ételeket a bírálatra bemutatás során szóban is ismertethetik a zsűri számára. A zsűri az ételek tálalása, bemutatása során az elkészítéssel, az étellel kapcsolatban kérdéseket tesz fel, melyre a csapat tagjai önállóan, a kísérő tanár segítsége nélkül válaszolnak. A feltett kérdésekre adott válaszokat a zsűri értékeli.
  • A zsűritagok minden csapatot külön-külön lapon, egyenként és feladatonként értékelnek.
  • Fontos az önállóság a főzési és terítési folyamat során. Ügyelni kell tisztaságra és a balesetmentes munkavégzésre.
  • A zsűri figyelmezetést ad: higiéniai hiányosságok, szakszerűtlenségek miatt, valamint a kísérő tanár aktív részvétele esetén.
  • Amennyiben egy adott alapanyagból, az indokoltnál 15%-kal több hulladék maradt vissza, a csapat figyelmezetésben részesül.
    • A verseny során folyamatosan interaktív feladatokat oldhatnak meg a csapatok, melyekkel növelhetik összpontszámaikat.
    • Az értékelés során az egyes zsűritagok által adott pontszámok a feladat bemutatása során a csapatok által
      • a zsűri kérdéseire adott válaszokra kapott pontok,
      • az elkészített ételre kapott pontok összegeként alakul ki.
      • A zsűri az ételekre maximum 40 pontot adhat, a feltett kérdésekre adott válaszok értéke maximum 10 pont lehet.
      • A zsűri a megterített díszasztalra maximum 20 pontot adhat a feltett kérdésekre adott válaszok értéke maximum 30 pont lehet.
  • Az ételek értékelésének szempontjai:
    • Az étel jellegének megfelelő technológia alkalmazása és betartása;
  • alapvető szakmai elvárások érvényesülése (megfelelő

            darabolás, szakszerű, tiszta, szép előkészítés, arányos adagolás

            megfelelő hőfokú tálalás);

  •  Az étel minősége, íze, illata, állaga. 
    • A terítés értékelésének szempontjai:
      • alkalomnak megfelelő
      • az asztalon elhelyezett eszközök helyessége
      • az ajánlott ételsor összeállítása
      • alkalmazott dekorációs eszközök, ötletesség
  • Az összesítés során az összes zsűritagtól kapott pontszámok összegéből, a csapat által begyűjtött figyelmeztetések 5-5 pont levonásával alakul ki a teljesítményre kapott végső pontszám, melyhez hozzáadódnak az interaktív feladatok során szerzett pontok is.
  • Az összetett eredmény a feladatok során kapott, fentiek szerint meghatározott pontszámok összege.

Díjazás: Minden résztvevő csapat díjazásban részesül, a feladatok során nyújtott teljesítménye alapján.

Az összetett verseny értékelése:

Az összetett versenyben elért I. helyezés egyben a vándor-kupa egy évig történő birtoklását is jelenti.

 

            

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók