languages

Akár havi 35.000 forintos ösztöndíj járhat a diákoknak

2019. 02. 08., 11:55

Ösztöndíjas szakközépiskolai képzések a MMSZ Károly Róbert Középiskolában

 

Magyarországon jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozások, amely több szegmenst is érint ugyan, de ezek közül a vendéglátás és turizmus két kiemelt terület.

A Portfolio.hu cikke szerint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) alelnöke úgy vélekedik, hogy több tízezer munkavállaló hiányzik a turizmus-vendéglátásból, és a munkaerőhiány folyamatosan növekszik.”


Mit jelent ez a középiskolai felvételi előtt álló tanuló szempontjából?


Mindenekelőtt azt, hogy ha ezen a területen választ szakmát, akkor szinte biztos, hogy azonnal el tud majd helyezkedni a munkaerőpiacon a képesítés megszerzése után. Fontos szempont a szakmaválasztásnál, hogy hosszú távon gondolkozzunk és olyan pálya mellett döntsünk, amivel nem lesznek a későbbiekben elhelyezkedési és megélhetési gondjaink.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolában pincér, szakács, cukrász és eladó képesítéseket szerezhetnek a tanulók, valamint szakgimnáziumi rendszerben pincér, szállodai recepciós és eladóképzéseken vehetnek részt, ahol a szakma mellett az érettségit is megkapják.

A munkaerőhiánnyal küzdő szakmák közül minden évben kihirdetik azokat, ahol a legtöbb szakemberre van szükség. Heves megyében a 2019/2020-as tanévben hiányszakmának a CUKRÁSZ és a SZAKÁCS szakmák minősülnek.

 

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj azoknak a tanulóknak nyújt anyagi támogatást, akik hiányszakmát tanulnak a középiskolában, tehát iskolánkban mindenkinek jár, aki cukrász és szakács képzésre felvételt nyer.


Az anyagi támogatás mértéke SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEKEN a következőképpen alakul:

2,51 és 3,0 között: 10 000 Ft/hó
3,01 és 3,5 között: 15 000 Ft/hó
3,51 és 4,0 között: 20 000 Ft/hó
4,01 és 4,5 között: 27 000 Ft/hó 

4,51 és 5,0 között: 35 000 Ft/hó

 

Fontos megemlíteni, hogy azok a vendéglátás-turizmus területén oktatott szakmák, amelyek jelenleg nem minősülnek hivatalosan hiányszakmának, szintén emberhiánnyal küzdenek és számos betöltetlen pozícióval várják az iskolából kilépő szakembereket!

 

Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók