languages

Így ünnepelt a KERI

2019. 03. 14., 11:10

Iskolánkban idén rendhagyó módon emlékeztünk meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről: projekthét keretében március 11-től 14-ig különböző programokkal, feladatokkal készültünk diákjaink és tanáraink számára egyaránt.


Az egész héten át tartó projekt része a gasztroliteratúra kiállítás volt, ahol a forradalomhoz kötődő tárgyakkal, művészeti alkotásokkal, illetve ételekkel ismerkedhettek a tanulók.

Március 11-én, hétfőn minden osztály elkészítette a saját kokárdáját, melyeket Kossuth-Keris Bankókkal díjazott a zsűri. És ha már a Bankóknál tartunk: megérte őket gyűjteni, hiszen a záró napon ,,Kossuth-kiflikre” lehetett beváltani.

Kedden katonatoborzást tartottunk az udvaron, ahol a legtöbb katonát adó osztályoknak sok Bankó üthette a markát.

Ezt követően minden osztály leadta a 12 pontját, melyek szintén értékelésre kerültek.

Március 13-án minden osztály –előzetes húzás után– 5 perces előadás keretében mesélték el az órájukra betoppanó Petőfinek, hogy az adott forradalmi helyszíneken (Pest-Buda, Bécs, Pozsony, Párizs, Berlin) mi is történt valójában. Ennek a projektnek a ,,Kofferrel Európában, avagy a forradalmi események nyomában” fantázianevet adtuk.  Ezen kívül irodalomtörténeti kincskeresés is zajlott, ahol első sorban QR-kódokat kellett találniuk a kincskeresőknek.

Az előadások és kincskeresések alatt a 9.V1 osztály a Sóházban készítette el forradalmi módon a Jókai-bablevest, melyet gyakorlatuk során el is fogyasztottak. Egészségükre!

A záró napon levetítésre kerül a héten beérkezett ,,Pózolj Petőfivel!” fotókból összeállított montázsvideó a könyvtárban. Ennek lényege az volt, hogy Petőfi-kötettel, Petőfi utca feliratával, vagy bármely Petőfivel kapcsolatos dologgal lehetett ,,szelfizni”, majd a képeket beküldeni.

Az óraközi szünetekben Kossuth-nóták és megzenésített Petőfi-versek szólnak az iskolarádióban, illetve a korábban említett Kossuth-Keris Bankók is beváltásra kerülnek, majd a nagyszünetben intézményvezetőnkkel megkoszorúzzuk az iskolánkban elhelyezett emléktáblát.

A projekthetünket eredményhirdetéssel zárjuk, ahol az 1-3. helyezett osztályok díjazásával ér véget idei évi megemlékezésünk a Márciusi ifjakról.

 

 

 

 

Folyamatosan bővülő galériánk ide kattintva érhető el. 

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók