languages

képek

képek 2014

prezentáció

Leonardo szakmai gyakorlat Cesenatico-ban


Áprilisban Nagy Evelin, Farkas Nikolett, Sipos Bianka és Czeglédy Valentina 10.E osztályos diákok utazhattak a Leonardo da Vinci program keretében az olaszországi Cesenatico városába 1 hónapos szakmai gyakorlatra. A tengerparti városka IAL vendéglátóipari iskolája tárt karokkal várta a 2 szakács és 2 pincér tanulót. Az iskola elhelyezkedése az első pillanatban lenyűgözte a csapatot; a tengerparti homokra épült intézményben találhatók az oktatási kabinetek, tantermek, panoráma étterem és a felsőbb szinteken a kollégium, ahol a szállást biztosították. Ilyen környezetben a munkavégzés is jobban megy! Az iskola tanárai nagy odafigyeléssel osztották be a magyar tanulókat a különböző csoportok mellé a konyhára, cukrászdába, étterembe és bárba. Így minden munkafolyamatot, minden eszközt láthattak és kipróbálhattak, minden oktató specialitását megtanulhatták. Volt, akivel kávévariációkat, volt, akivel csokoládérózsát, zöldségfaragást, gyümölcsdíszeket, koktélokat, díszasztalt készítettek. A szakácsok megismerkedtek a jellegzetes olasz alapanyagokkal, valamint a halak és halfélék számtalan elkészítési lehetőségével. Részt vettek rendezvényeken és besegítettek egy egészséges étkezésről szóló projekt bemutatóján is.

 

A hétvégéket viszont igyekeztek hasznosan és kellemesen tölteni. A környékbeli városok, Rimini, Ravenna, San Marino felfedezése egy igazi tengerparti nyaralás élményét nyújtotta.

 

Köszönjük a IAL iskola minden tanárának és különösen Maria Luisa Bellavista igazgatónőnek a gondoskodást, az oktatást és a szép élményeket.


PARTNEREINK:

ecdl_logo.jpg HKIK_log.jpg NKIK_log.jpg BKIKlog.png JNSZKIK_kicsi.jpg gyngyszv_fsz_log.jpg gla_log_gif.gif kekes.gif hotel-residence-ozon-superior-logo.png lifestyle-hotel_logo_220x200.png 000009490_grandhotel_galya_logo.jpg.jpg
Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók