languages

Passzold vissza tesó!

2019. 05. 29., 13:04

Passzold vissza tesó!” szlogennel mobiltelefon visszagyűjtő kampányt indít a magyarországi Jane Goodall Intézet. Természetesn mi is csatlakoztunk a kampányhoz.


A mobiltelefonok gyártásához szükséges egyes fémek (pl. tantál, kobalt, arany) ellenőrizetlen körülmények között történő bányászata jelentősen veszélyezteti az Afrikában élő csimpánzok élőhelyét. Ezeket a fémeket ugyanakkor jóval biztonságosabb és a környezetet kímélő módon vissza lehet nyerni a már használatra alkalmatlan mobiltelefonokból és egyéb elektronikai hulladékból. Mi történik a mobilommal ha odaadom?

Az Inter-Metal Kft. a magyarországi Jane Goodall Intézet partnere a mobiltelefonok anyagának környezetbarát újrahasznosításában. A kampány során leadott minden mobiltelefonnal 250 Ft-ot adományoz az Intézetnek, amelyik az összegyűjtött pénzt a csimpánzok élőhelyének visszaszerzésére fordítja.

Nagyon lelkesek voltak a gyerekek és a telefonok is gyűltek/gyűlnek a portai gyűjtődobozban. A visszhang pedig több más osztályban is nagyon pozitív volt.

A kampányról további részleteket tudhat meg a Jane Goodall Intézet honlapján.

Továbbra is várjuk a használt mobiltelefonokat a portai gyűjtődobozunkban!

 

Galériánk ide kattintva érhető el.

 

Hajrá KERI!

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók