languages

Erasmus+ itthon

2018. 04. 16., 8:49


“Aragón por dentro y por fuera”

(Aragónián kívül és belül)

Az Erasmus+ Európai Uniós program keretében, a spanyolországi testvériskolánkból Zaragózából, nyolc diák kísérő tanárukkal érkezett hozzánk. Utazásuk célja a mobilitás, és a szakmai tapasztalatcsere. Leendő pincér, szakács, barman, sommelier tölt három hetes gyakorlatot néhány, a Mátrában található vendéglátó ipari egységben.

Az elmúlt hét csütörtökén, ízelítőt kaptunk a spanyol Aragón tartomány gasztronómiájából Eduardo Comin és diákjai segítségével. Az”Aragónián kívül és belülprogram célja hogy, megismertessék a közönséggel az aragón termelők termékeit és azt, hogy hogyan lehet felhasználni azokat. A show prezentációját Eduardo vezette, közben a diákok elkészítették a finom falatokat: Először pirítósra helyezett Barbastro paradicsomkrémet, Teruel nyers sonkát és Bajo Aragón olívaolajat kóstolhattuk meg, majd Tortilla de patata - burgonya omlettet.  Aztán következett négy eredetvédett bor bemutatása (Somontano, Campo de Borja, Calatayud, Cariñena). Ezek után egy ízletes rizottót érkezett, melynek alapanyagai Pireneusi rizs, paprika, Ternasco de Aragón (A " ternasco" kifejezés a fiatal bárány jelent) hagyma és tengeri só. És legvégül jött a desszert, melynek összetétele Garnaccio borszirup, vanília fagylalt, Calandaés barack és linzer krancsi.

Köszönjük e látványos és finomságokkal teli bemutatót, hasznos és szép élményeket kívánunk nekik a Mátraalján

további képek a facebookon

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók