“Aragón por dentro y por fuera”
(Aragónián kívül és belül)
Az Erasmus+ Európai Uniós program keretében, a spanyolországi testvériskolánkból Zaragózából, nyolc diák kísérő tanárukkal érkezett hozzánk. Utazásuk célja a mobilitás, és a szakmai tapasztalatcsere. Leendő pincér, szakács, barman, sommelier tölt három hetes gyakorlatot néhány, a Mátrában található vendéglátó ipari egységben.
Az elmúlt hét csütörtökén, ízelítőt kaptunk a spanyol Aragón tartomány gasztronómiájából Eduardo Comin és diákjai segítségével. Az”Aragónián kívül és belül” program célja hogy, megismertessék a közönséggel az aragón termelők termékeit és azt, hogy hogyan lehet felhasználni azokat. A show prezentációját Eduardo vezette, közben a diákok elkészítették a finom falatokat: Először pirítósra helyezett Barbastro paradicsomkrémet, Teruel nyers sonkát és Bajo Aragón olívaolajat kóstolhattuk meg, majd Tortilla de patata - burgonya omlettet. Aztán következett négy eredetvédett bor bemutatása (Somontano, Campo de Borja, Calatayud, Cariñena). Ezek után egy ízletes rizottót érkezett, melynek alapanyagai Pireneusi rizs, paprika, Ternasco de Aragón (A " ternasco" kifejezés a fiatal bárány jelent) hagyma és tengeri só. És legvégül jött a desszert, melynek összetétele Garnaccio borszirup, vanília fagylalt, Calandaés barack és linzer krancsi.
Köszönjük e látványos és finomságokkal teli bemutatót, hasznos és szép élményeket kívánunk nekik a Mátraalján
további képek a facebookon