languages

Iskolai Közösségi Szolgálat 2018


Az ötnapos programra elsősorban olyan önkéntes diákok jelentkeztek, akikkel az év során valamelyik programunkon, eseményünkön vagy rendezvényünkön találkoztunk. A diákok különböző iskolákból és városokból érkeztek, korosztályukat tekintve 14-18 évesek voltak. Az 5 napos program résztvevői 21-en voltak. Őket egészítette ki a különböző programokon résztvevők létszáma.

 

Az 5 napos program nagyon sikeresnek bizonyult a résztvevő önkéntesek és a programban résztvevő fogadó szervezetek tagjai részéről egyaránt. A legvidámabb perceket a gyerekekkel és állatokkal való játék és foglalatoskodás okozta az önkénteseknek, a legmeghatóbb és szivetfacsaró pillanatokat pedig az idősek otthonába tett látogatás jelentette.

A diákok különböző helyekről és családokból érkeztek, de mindannyiukban közös volt az a tudatosság, hogy tudták mire vállalkoznak és hogy mindezt a mai 14-18 éves korosztályt messze meghaladó tisztelettel, szeretettel, kitartással és pozitív hozzáállással végezték.

Számunkra talán az idősekhez való szeretetteljes hozzáállás, kedves és  tisztelettel teli, őszinte odafigyelés jelentette a legfelemelőbb pillanatokat.

Nem volt nyavalygás, fújjolás és „minden unalmas” megnyilvánulás, helyette odafigyelés, emberszeretet, vidámság és rendkívül intelligens hozzáállás a nehéz helyzetekben is.

 

Úgy érzem nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen diákokkal dolgozhattunk együtt. Ez visszaadja a sokat kritizált generációba vetett hitünket.

Csodás pillanatokat sikerült együtt megélnünk. Köszönjük minden résztvevő diáknak!

A programot jövőre is szeretnénk megvalósítani kibővített létszámmal.

 

A 2018-as program:

 1. nap – 2018. 08.06 - hétfő

 2. nap – 2018. 08.07 - kedd

Ezen a délelőttön a résztvevők választhattak, hogy melyik tevékenységekbe szeretnének bekapcsolódni.

 

3. nap – 2018. 08.08 - szerda

 4. nap – 2018. 08.09 - csütörtök

  1. fogadó és küldő szervezetek
  2. jó példák
  3. mire figyeljük?
  4. hogyan profitálhatunk egy ilyen lehetőségből?
  5. szituációs feladatok

 5. nap – 2018. 08.10 - péntek

Az ötnapos programról készült képeket ide kattintva tekinthetitek meg.


PARTNEREINK:

ecdl_logo.jpg HKIK_log.jpg NKIK_log.jpg BKIKlog.png JNSZKIK_kicsi.jpg gyngyszv_fsz_log.jpg gla_log_gif.gif kekes.gif hotel-residence-ozon-superior-logo.png lifestyle-hotel_logo_220x200.png 000009490_grandhotel_galya_logo.jpg.jpg
Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók