languages

Iskolatörténet

„...tanítsz az életbe kimennünk, 

S büszkén vinni bölcs tudást, ép hitet."

(Tóth Árpád)

 

A gyöngyösi Károly Róbert Szakképző Iskolát - Kereskedő Tanulóiskola néven, 1954-ben alapították.

 

Intézményünk a terület egyik legdinamikusabban fejlődő iskolája, ami megmutatkozik a tárgyi és személyi feltételek változásában, a képzés szintjének emelkedésében és a tevékenységi kör, a képzési profil szélesítésében.

 

1986-ban nyertük el az „Év iskolája" megtisztelő címet.

 

1989-ben országosan elismertté tette az iskolát a kereskedelmi integrált képzés oktatási dokumentumainak, tanterveinek a kidolgozása, elfogadtatása, országos szinten történő bevezetése. Újabb mérföldkő volt az iskola történetében az Európai Unió 1995. évi, majd 1998. évi PHARE pályázatán való sikeres részvétel.

 

Intézményünkben szakiskolai-, szakközépiskolai és technikusképzés, valamint felsőfokú szakképzés folyik.

 

Szakképző évfolyamokon, a 10. osztály sikeres elvégzése után választható szakmák: élelmiszer- és vegyi áru eladó, műszaki cikk eladó, szakács, cukrász, pincér.

 

Az érettségi vizsgát követően megszerezhető szakképesítések: marketing- és reklámügyintéző, kereskedelmi ügyintéző, kereskedő, utazásügyintéző, protokoll ügyintéző, vendéglős.

 

2003 szeptemberétől, a Szolnoki Főiskolával együttműködve, indult be a felsőfokú szakképzettséget adó, kereskedelmi szakmenedzser és idegenforgalmi szakmenedzser képzés, 2004 szeptemberétől pedig, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával együttműködve, a vendéglátó szakmenedzser képzés.

 

Diákjaink rendszeresen szerepelnek a megyei és országos tanulmányi versenyeken.

 

Tanulóink nem mennek a szomszédba egy kis „buliért".

 

A diáknapi, a gólyaavatói, a szalagavatói, a karácsonyi, a farsangi és a Valentin-napi rendezvényeket hangulatos, változatos programokkal, látványos és fergeteges táncokkal teszik emlékezetessé, tanár és diák számára egyaránt. Több, mint tízezer kötetes könyvtár, modern számítógéppark, nyelvi labor, szakkörök, diákkörök segítik az iskolában folyó nevelő-oktató munkát, amit sokrétű sportolási lehetőség egészít ki, a Batthyány-téri Sportotthonban.

 

A Sóház téri Vendéglátó Oktatási Centrum korszerűen felszerelt kabineteiben kiváló szakemberek segítségével sajátíthatják el tanulóink a szakács, cukrász, pincér szakma mesterfogásait.

 

Iskolánknak kiterjedt külföldi testvériskola kapcsolatai vannak Németországban, Finnországban, Lengyelországban, Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában és 2009-től Spanyolországban is. A partneriskolai kapcsolatok sokféle lehetőséget kínálnak iskolánk diákjainak és oktatóinak egyaránt. Az idegen nyelv gyakorlását, betekintést a külföldi iskolák életébe, ízelítőt kaphatnak más népek kultúrájából, szakmai gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek és ami nem utolsó szempont, barátságok szövődhetnek.

 

A KERI, ahova király járni, 2000. október 20-án vette fel, az Anjou-házból származó nagy király, Károly Róbert nevét. A név kötelez. Célunk és elkötelezettségünk úgy irányítani és működtetni iskolánkat, hogy neve garanciát jelentsen mind az itt tanuló diákok, mind a szülők számára.

2012. szeptember 1-től iskolánk új fenntartója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány.


PARTNEREINK:

ecdl_logo.jpg HKIK_log.jpg NKIK_log.jpg BKIKlog.png JNSZKIK_kicsi.jpg gyngyszv_fsz_log.jpg gla_log_gif.gif kekes.gif hotel-residence-ozon-superior-logo.png lifestyle-hotel_logo_220x200.png 000009490_grandhotel_galya_logo.jpg.jpg
Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók