languages

Fontos kérdésben kell dönteniük a fiataloknak

2019. 01. 18., 12:00

És nem is csupán egyben. Vajon szakgimnáziumot válasszanak? Vagy nem fontos az érettségi, legyen inkább egy jó szakma? De melyik a legjobb? És egyáltalán, milyen szempontok szerint válasszunk középiskolát?


Rengeteg csábító lehetőség várja a leendő diákokat – épp ezért fontos, hogy a család közösen mérlegelje, pontosan mire lehet szüksége egy fiatalnak. És nem csupán azért lényeges ez, mert a jövőjéről van szó - hanem mert az elkövetkező pár évről is, amit egy olyan iskolában tölt el, amely a személyiségének a formálásban is komoly szerepet játszik.

 

Például ha a gyerek számára fontos a közösség, akkor érdemes kisebb, családias, a közösségre féltve ügyelő intézményt választani. Érdemes ez esetben jó előre utána nézni, vajon mennyire követi az iskola a végzett tanulók pályáját, mennyire figyel az elhelyezkedésükre, segíti őket pályájuk beindításában. 

 

Ha már jövő: érdemes elgondolkodni azon, vajon a jelentkezés idején mely rések állnak betöltetlenül a munkaerőpiacon, melyek a hiányszakmák, és ennek a fényében dönteni egyrészt a szakról és életpályáról, másrészt az iskoláról magáról is. Mindig érdemes olyan szakmát választani, amire nagy a kereslet, mert akkor biztosan gyorsan és könnyen találnak munkát a végzősök iskola után.

A hiányszakmák további előnye, hogy már 2,51-es átlagtól ösztöndíjat biztosít a diákoknak, és sok családnál ez nem elhanyagolható szempont.

 

Számít természetesen az is, hogy milyen gyakorlati helyekkel áll kapcsolatban az adott intézmény, van-e lehetőség például külföldön elsajátítani a fortélyokat.

 

A szakgimnáziumi képzés annyival „tud többet” a szakközépiskolánál, hogy érettségit is ad a szakma mellé. Ez akkor nagyon jó választás, ha fontos az érettségi megszerzése, de még nem biztos, hogy továbbtanul a diák. Így megszerzi az érettségit és az iskola után egy piacképes szakmával a kezében akár azonnal munkába is állhat.

 

A gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola jó válasz lehet mindenezen felvetésekre és kérdésekre. Fontos tudni, hogy az intézmény az élen jár az Erasmus+ nyújtotta lehetőségek kihasználásában, több európai országba is szervezünk gyakorlatokat, ahol diákjaink garantáltan életre szóló élményeket szereznek. Iskolánkban barátságos a légkör, a diákélet és közösség pedig színes és pezsgő. Kínálunk gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzéseket is, így nálunk mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

 

Képzéseink részleteiért kattintsanak ide!

Az iskola elérhetőségeit itt találják!

 

Minden felmerülő kérdésben szívesen segítünk!

Válasszanak minket!

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók