languages

Bográcsgulyással versenyeztünk

2016. 09. 27., 11:07


Idén 17. alkalommal rendezték meg a Görgényi László Emlékfőző versenyt Gyöngyös város főterén, a szüreti napok részeként.

A verseny Görgényi Lászlóról, egykori szakoktatónkról kapta a nevét. Iskolánk minden évben indul az eseményen, csapatunkban diákok és oktatók közösen végzik a feladatokat. A verseny napján, dacolva az időjárás megpróbáltatásaival, sikerült időre fölállítani táborunkat a számunkra kijelölt főzőterületen. A versenyzők gulyás kategóriában nevezhettek, csapatunk a tradicionális bográcsgulyással készült a megmérettetésre. Szokásos módon óriási volt az érdeklődés, összesen huszonegy csapat sürgött-forgott a főtéren. A zsűri a már jól bevált, hagyományos ételbírálási technikát alkalmazta, az úgynevezett vakon kóstolást.

Értékelési szempont volt, hogy milyen alapanyagokat használtak fel, mennyire volt hagyományos a fűszerezés, illetve az összetevők arányát és az étel állagát is figyelembe vették. A zsűri elnöke Magos Zoltán mesterszakács volt.

Nagyszerű hangulatban telt a nap, oklevéllel és díszfakanállal tértünk haza.

A versenyen való részvételt Géczi Zsolt, gyakorlatioktatás-vezető hangolta össze.

Az ételkészítésről és az alapanyag beszerzéséről Balogh Erika és Garai András szakoktatók, valamint Budai Panka (14/V) és Freitág Bianka (14/V) tanulók gondoskodtak.

A vendéglátásért Vendriczki Róbert szakoktató és Rus Adrienn (13.V), Juhász Erik (13.V), valamint Molnár Tibor (9. V/2.) tanulók feleltek.

 

Köszönjük, mindenkinek a segítséget, illetve az iskolavezetésnek, hogy a részvételhez szükséges feltételeket biztosította a csapat részére! 

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók