Idén 17. alkalommal rendezték meg a Görgényi László Emlékfőző versenyt Gyöngyös város főterén, a szüreti napok részeként.
A verseny Görgényi Lászlóról, egykori szakoktatónkról kapta a nevét. Iskolánk minden évben indul az eseményen, csapatunkban diákok és oktatók közösen végzik a feladatokat. A verseny napján, dacolva az időjárás megpróbáltatásaival, sikerült időre fölállítani táborunkat a számunkra kijelölt főzőterületen. A versenyzők gulyás kategóriában nevezhettek, csapatunk a tradicionális bográcsgulyással készült a megmérettetésre. Szokásos módon óriási volt az érdeklődés, összesen huszonegy csapat sürgött-forgott a főtéren. A zsűri a már jól bevált, hagyományos ételbírálási technikát alkalmazta, az úgynevezett vakon kóstolást.
Értékelési szempont volt, hogy milyen alapanyagokat használtak fel, mennyire volt hagyományos a fűszerezés, illetve az összetevők arányát és az étel állagát is figyelembe vették. A zsűri elnöke Magos Zoltán mesterszakács volt.
Nagyszerű hangulatban telt a nap, oklevéllel és díszfakanállal tértünk haza.
A versenyen való részvételt Géczi Zsolt, gyakorlatioktatás-vezető hangolta össze.
Az ételkészítésről és az alapanyag beszerzéséről Balogh Erika és Garai András szakoktatók, valamint Budai Panka (14/V) és Freitág Bianka (14/V) tanulók gondoskodtak.
A vendéglátásért Vendriczki Róbert szakoktató és Rus Adrienn (13.V), Juhász Erik (13.V), valamint Molnár Tibor (9. V/2.) tanulók feleltek.
Köszönjük, mindenkinek a segítséget, illetve az iskolavezetésnek, hogy a részvételhez szükséges feltételeket biztosította a csapat részére!