languages

Búcsún teljesítettünk közösségi szolgálatot

2016. 10. 12., 15:51


Önkéntes segítőként idén is részt vettek diákjaink a gyöngyösi ferencesek által szervezett Fájdalmas Szűz Anya búcsún, ami egyben a Máriás fiatalok országos találkozója is. A 9.-es diákok mellett néhányan a felsőbb évfolyamokból is vállalták a közösségi munkát.

A diákok az atyákat kísérték a tömegben, és segítették áldoztató munkájukat. Amellett, hogy diákjaink munkája segítséget jelentett a rendezvény alatt, egymást is jobban megismerték a jelenlévők, és külön öröm volt látni, hogy a magasabb évfolyamokra járók milyen elfogadók a „gólyákkal”. Diákjaink pontosan azzal az oldott, mégis tiszteletteljes mentalitással közelítettek a teljes rendezvényhez, és benne saját feladatukhoz, ami egy ilyen eseményen elvárható. Ez is megerősített bennünket abban, hogy egyrészt jövőre is felajánljuk az iskola szolgálatait a gyöngyösi eseményen, másrészt hogy a részvétel az ilyen rendezvényeken kifejezetten jó hatással van iskolánk közösségi életére is.

Patakiné Buzás Szilvia, hittan tanár kísérte a diákokat, akik az eseményre így emlékeznek vissza:

 

„Nagyon jól éreztem magam! A Fájdalmas Búcsú szent mise gyönyörű volt, nagyon tetszett, hogy minden településről eljöttek erre a jeles alkalomra és jó volt látni, hogy az emberek egy közösségben vannak a hit és a szeretet által.”

Járeb Dominika Kitti 11. B – Fájdalmas Búcsú 2016.

 

"Jól ereztem magam vasárnap. Tetszett, hogy még jól is érezhettük magunkat a munka közben és nem kellett monoton módon csendben lennünk. Én nem vagyok hívő keresztény, de úgy érezhettem, hogy segítek nekik ezzel."

Székely Loretta 11. B

 

"Azért éreztem magam nagyon jól, mert a barátaimmal közösen tudtunk segíteni a zarándokoknak. Nagyon meghitt szertartás volt és én, mint keresztény fiatal, teljesen át tudtam adni magam az Ünnep áhítatának. Jó volt látni, hogy tavalyhoz képest több fiatal és Mária szobor volt itt Gyöngyösön. És szeretném még hozzá tenni, hogy jó érzés volt Kázmér atyával találkozni, azzal az emberrel, aki ezt az egészet megszervezte."

Tóth Emese 12. Szé1B

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók