Örömünkre szolgál, hogy ezeken a gyakorlatokon, amelyeket az Európai Bizottság Erasmus+ programja tesz lehetővé, diákjaink minden alkalommal helytállnak, és vendéglátóik kiemelkedően jó véleménnyel vannak munkájukról és személyiségükről egyaránt.
Tavaly ősszel összesen 20 tanulónk – szakácsok, cukrászok, felszolgálók – vett részt a programban tanáraik kíséretével. A cél ezúttal az osztrák Rorhbach, a finn Savonlinna, az olasz Rieti és Krakkó voltak. Ausztriában egy nagy iskola üzemi konyháján dolgoztak diákjaink, Finnországban és Olaszországban egy-egy étterem volt gyakorlatuk helyszíne, míg Lengyelországban tanulóink egy szálloda konyháján tanulhattak és bizonyíthattak.
A környezetnek megfelelően Rorhbach-ban a minden napra előállított négy menü (ebből egy hús nélküli) és a dinamikus, feszített munkatempó jelentett kihívást, miközben volt alkalom megtanulni a különböző tálalási formákat.
Savonlinna-ban a halak elkészítése, tálalása során tanultak sokat a résztvevők, míg zárásként egy magyar menüvel is bizonyíthatták felkészültségüket.
Olaszországban a helyi menük alapján a tésztákról, kávéról, és a tenger gyümölcseinek feldolgozásáról szereztek tapasztalatokat.
A lengyel szállodában is hamar népszerűek lettek tanulóink, köszönhetően szorgalmuknak és kiemelkedő hozzáállásuknak. Itt természetesen szintén a helyi konyhát, ízvilágot tanulmányozták, miközben élesben kipróbálták az itthon tanultakat a hotel éttermében.
Újra van okunk büszkének lennünk tanulóink helytállására, és örülünk, hogy a tavalyi gyakorlat is eredményesen zárult.
A Heves Megyei Hírlapban is megjelent egy cikk arról, hogy diákjaink milyen eredményekkel teljesítettek az Erasmus+ programon, ITT tudjátok elolvasni.
Sok sikert kívánunk mindenkinek az idei Erasmus+ programhoz is!