„Szervírozás és dekorálás az európai vendéglátásban”
Az európai uniós projekt záró rendezvényére június 16-án került sor, iskolánk Vendéglátó Oktatási Centrumának éttermében. A rendezvényt Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda igazgatónő nyitotta meg, amelyet megtisztelt jelenlétével Gyöngyös város képviselőtestületének képviseletében Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita és Ördög István képviselők.
A hat ország (Finnország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország - őszi és tavaszi turnus -, Spanyolország és Németország) hét partneriskolájába 31 diákunk utazott ki a tanév során 7 kísérő tanárral 28 napra.
A projektzáró három részből állt. Az első részben azokat az ételeket készítették el a diákok, amelyek a partnerországok nemzeti ételeihez tartoznak. A menüsorban a következő ételek szerepeltek: mézes balzsamecetes füstölt lazac saláta ágyon (Finnország), Zurek-leves (Lengyelország), Käsespätzle (Németország), Paella tenger gyümölcseivel (Spanyolország), Roston sült kacsa- és csirkemell grillezett zöldségekkel (Olaszország), Sacher-torta (Ausztria).
A második részben a tanulók kisfilmeken és ppt-ken mutatták meg milyen munkafázisokban vettek részt kint tartózkodásuk alatt.
Az Europass bizonyítvány, amit a projektzáró rendezvény végén átvettek, egy olyan európaiságot jelent számukra, amivel biztosabban mozognak majd a munkaerő piacon, amivel előnyt élvezhetnek a munkavállalásnál, egy érték, amivel többé váltak mind szakmailag, mind emberileg.
Az Europass bizonyítványokat a kinti mentorok angol és német nyelven állították ki számukra. A bizonyítványban felsorolták a diákok elvégzett feladatait és megszerzett idegen nyelvi és szakmai kompetenciáit.
A zárórendezvény képei Facebook oldalunkon megtekinthetők.