Rietibe, Krakkóba és Rohrbachba indulnak a kerisek
Erasmus+ külföldi szakmai gyakorlatra induló 16 tanuló részére szerveztünk felkészítő tábort a Sóház utcai, Vendéglátó Oktatási Centrumában. Az Ausztriába, Lengyelországba és Olaszországba utazó diákok a közeljövőben egy hónapos szakmai gyakorlatot töltenek külföldön: négy tanulónk az ausztriai Rohrbachban, négyen a lengyelországi Krakkóban, nyolc pedig az olaszországi Rietiben szerez majd gyakorlatot.
Mindenki nagy izgalommal várta a felkészítést, amely mentálisan és szakmailag is pluszt adott az utazáshoz. Felkészítő tanáraiktól (Nádudvari Klára, Nádudvari István, Herczeg Zsoltné, Makláriné Baksa Anita) sok hasznos információt hallottak a kint tartózkodás részleteiről: a városok és munkahelyek fényképes bemutatása, beszámolási kötelezettségek, munkanapló vezetése mind szerepelt az előzetes képzésben.
A felkészítés szakmai részéhez hozzátartozott olyan magyaros ételek elkészítése is, melyet mindhárom országban meg is főznek majd a szakács tanulók. A konyhában Garai András szakmai tanár úr irányította a főzésnél a diákokat.
Miután a felszolgálók Tamasi Marina Blanka tanárnő útmutatásai alapján gyönyörűen megterítettek, asztalra kerültek a finom magyaros ételek: Alföldi húsleves, és Csabai kolbásszal töltött karaj, valamint az ínycsiklandozó finomság, az Almás pite.
Jó utat, szakmai feltöltődést és sok szép élményekben gazdag kint tartózkodást kívánunk az induló csoportoknak!
képek a facebookon