languages

Idegen nyelvi teadélután

2016. 05. 10., 14:15


Április 4-én idegen nyelvi teadélutánra gyülekeztünk a könyvtárban. A program célja ezúttal is az volt, hogy felhívjuk a figyelmet: a nyelvtanulás nemcsak fontos, de szórakoztató és élvezetes tevékenység is. A délután első részében versek, dalok, prózarészletek hangzottak el.

A 12/A osztály németes csoportjától Goethe: Der Erlkönig, Heine: A dal szárnyára veszlek című verse hangzott el Kelemen Mirjam, Petheő Barbara, Lemberger Rita és Kovács Viktória előadásában.

A 9/A osztály angol tanulócsoportja Shawn Mendes Stitches, a Nightcore Try című dalát mutatta be, sőt néhány angol viccet is előadtak.

A 11. A-B osztály németesei Heine Loreley című versét hozták el nekünk és ismertették a hozzá kapcsolódó legendát is. Loreley egy szirén neve, aki szépségével és csodálatos hangjával bűvölte el a hajósokat, akik már nem a menetirányt figyelték, s így hajójuk összetört a sziklán.

Hallhattuk A kis herceg részletét Sipos Zoé (9/B) tolmácsolásában, Fekete Boglárka (11/B) pedig Hamlet monológját adta elő.

A vidám délután sütizéssel, teázással zárult.

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók