Újabb kis csapat máltai keris diák gazdagodott életre szóló élményekkel az olaszországi Rietiben. Október közepén 12 szakács, pincér, és cukrász tanuló mérethette meg magát külföldön a Leonardo program keretében. Sok kérdés keringett a fejükben az utazás előtt: Vajon megállom a helyem a szakmámban? Elég jó vagyok? Hogy jövök ki majd a többiekkel? Hogy fogadnak a munkatársaim? És hogy fogok boldogulni idegen nyelven, egyedül?
Szerencsére a válaszok nagyon hamar megérkeztek. Megismerkedtek a középkori hangulatú kisváros utcáival, beilleszkedtek a munkahelyek ritmusába, ismeretségeket kötöttek, bevásároltak, főztek, mostak. Szinte észrevétlenül repült el az 1 hónap. És a válaszok mindenkiben pozitívan fogalmazódtak meg: Igen, megálltam a helyem! De miért kell hazajönni, most, hogy már része lettem egy életformának? És mikor mehetek vissza?
Ezekre a kérdésekre már maguknak kell megtalálni a válaszokat, hisz önállóbb, magabiztosabb személyiséggel és sok-sok szakmai ismerettel térhettek haza.
Tovább képek megtekinthetők a galériában.