languages

Véget ért a német főzőkaland

2016. 04. 19., 16:05


Három tanulónk vett részt azon a programon, amelyet Erasmus+ pályázati forrás segítségével valósítottunk meg. Németországban Szabó Richárd, Gál Tibor Árpád, és Császár Gergő dolgozott a Schwert fogadóban, a Keller vendégházban valamint az Adler fogadóban. Négy héten keresztül gyakoroltak a konyhákban és a kulináris tapasztalatok megszerzése mellett országismeretet is tanultak. Nyelvi fejlődésüket nagyban elősegítette, hogy csak németül tudtak kommunikálni a konyha többi dolgozójával.

Minden évben más a pályázat mottója, idén „zöldségek és gyümölcsök az európai uniós konyhákban” volt a téma. A fiatalok nemcsak tanultak, ők is megmutatták a magyar konyha ízeit vendéglátóiknak. Finom gulyáslevest főztek, ami annyira ízlett a Schwert fogadó tulajdonosának, hogy az étlapra is feltette.

Az előző évekhez hasonlóan idén is teljes mértékben meg voltak elégedve diákjaink munkájával, nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen szépen teljesítették a gyakornoki programot!

Az együttműködés már 20 évre nyúlik vissza az überlingeni Constantin-Vanotti iskolával, amelynek köszönhetően diákjaink részt vehetnek az Erasmus+ program által finanszírozott gyakorlatokon.

Bízunk benne, hogy jövőre is lehetőséget kapnak a gyerekek, hogy a német éttermekben is kipróbálhassák magukat!

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók